Θεατρικές παραστάσεις Μαρτίου 2013

0
1911

Απ’ την πρώτη στιγμή

Οι θεατρικές παραστάσεις που πρόκειται να ανεβαίνουν ή  που παίζονται ήδη στα θέατρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Κόντρα στον έρωτα

Μία γυναίκα που σπάει σε χίλια κομμάτια, ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης που εισβάλλει στο σώμα μιας άλλης, ένας ευνουχισμένος πρώην κάστινγκ μάνατζερ για ταινίες πορνό, είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα που συνθέτουν τον αιρετικό ερωτικό πίνακα του Εστέβα Σολέρ, ζωγραφισμένο με μπουρλέσκ πινελιές παραλόγου και μαύρου χιούμορ.

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως της 24 Μαρτίου 2013

Κόντρα στον έρωτα

Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω

Οι πέντε γυναίκες – περσόνες ξετυλίγουν τις διαφορετικές ιστορίες τους που μας παραπέμπουν χρονικά σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας.

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως της 26 Μαρτίου 2013

Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω

Το φως που πάντα καίει

«Το φως που καίει» του Βάρναλη απετέλεσε ένα έργο ορόσημο της προοδευτικής ελληνικής λογοτεχνίας τον 20ό αιώνα. Σήμερα, 90 χρόνια διατηρεί την επικαιρότητα, έτσι που να επιβεβαιώνει τον Προμηθέα του Βάρναλη: «Τόσο μοιάζουν το χθες με το σήμερα, που μου φαίνεται πως τώρα δα έχω γεννηθεί και βλέπω το σήμερα».

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως της 1 Απριλίου 2013

Το φως που πάντα καίει

Γαλιλαίo

Ο επιστήμονας Γαλιλαίο αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίο. Η σύγκρουσή του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η ανθρώπινη αγωνία του αλλά και η σύγκρουση του με την οικογένεια του. Απαρνημένος και αρνητής. Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής. Τι είναι η επιστήμη και ποιό το καθήκον του επιστήμονα στον σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν την σκέψη;

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως της 9 Απρίλιου 2013

Γαλιλαίo

 

Ανιχνεύοντας τον Τζόνταν

Μια Ελληνίδα, μια Αγγλίδα και μια Αλβανή σκοτώνουν το παιδί τους από αγάπη… Πώς συμπεριφέρεται η κάθε μια από αυτές σύμφωνα με την καταγωγή της; Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς, μιας μητέρας που καταδικάστηκε για το φόνο του παιδιού της, Τζόρνταν. Τη συγκλονιστική ιστορία αποκάλυψε το κεντρικό πρόσωπο, η Σίρλεϊ, στη μια από τις δυο συγγραφείς, την Ανν Ρέινολντς, όταν ήταν συγκρατούμενες στη φυλακή. Η Πρόνοια και ο πρώην εραστής της, ο οποίος την κακοποιούσε θέλουν να της πάρουν το παιδί εκτιμώντας ότι είναι ανίκανη να το μεγαλώσει. Οταν όλοι οι δρόμοι κλείνουν, η Σίρλεϊ το πνίγει και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Μια σπουδή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο των Ανν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι.

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως της 29 Μαρτίου 2013

Ανιχνεύοντας τον Τζόνταν

Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων

Σίγουρα ο επαναστατικός λόγος του Μπρεχτ, που είναι ρηξικέλευθος και ισχυρός ακόμη και στις μέρες μας, σου ξυπνάει με ευκολία τέτοιες προθέσεις. Θα συμφωνήσω λοιπόν κι εγώ με τον φίλο συν-θεατή! Πράγματι, αν υπήρχε η δυνατότητα να βάζαμε μέσα στο Ακροπόλ όλους του πολίτες της έρημης ετούτης χώρας να ακούσουνε την Ιωάννα του Μπρεχτ, μπορεί τα πράγματα να έκαναν ένα βήμα μπρος. Αφύπνιση χρειαζόμαστε ακόμη και σήμερα…

 • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως της 10 Μαρτίου 2013

Η Αγία Ιωάννα των σφαγείων

Θα σε πάρω να φύγουμε

Η «Κυρία Επιθεώρηση» παίρνει το θεατή από το χέρι και τον ξεναγεί στα μπουλούκια και τα ιστορικά θέατρα της Αθήνας από τη δεκαετία του ‘30 έως τις αρχές της δικτατορίας του 1967. Τον ξεναγεί σε δεκάδες επιθεωρησιακά νούμερα και τραγούδια, σαν τα «Πίτσα Πιπίτσα», «Παλόμα», «Θέλω να Χορεύω», «Όλα με Δόσεις», «Το Τραμ το Τελευταίο», «Ομόνοια Πλας», «Εγώ θα Κόψω το Κρασί», «Κάθε Λιμάνι και Καημός». Τον ξεναγεί, ακόμη, στον πιο ευτυχή θεατρικό ανταγωνισμό, όταν η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη ανέβαινε στο Θέατρο Παρκ και η «Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι λίγα μέτρα πιο πέρα

 • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 15 Μαρτίου 2013 και θα  συνεχιστούν ως της  31 Μαρτίου 2013

Θα σε πάρω να φύγουμε

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γαλα

Δύο άνθρωποι συνομιλούν. Οικογένεια, σχέσεις, ενδιαφέροντα φαίνεται να απασχολούν τη συζήτηση τους. Παίζουν λεκτικά παιχνίδια, προσπαθούν να ορίσουν ποιοι είναι και τι έχουν βιώσει και αυτό μοιάζει αρκετά δύσκολο. Ενα κείμενο που παραπέμπει σε εσωτερικό διάλογο, όπου ο Ευθύμης Φιλίππου θίγει συνθήκες και κλισέ που έχουν κατακλύσει την κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα. Μια ρεαλιστική προσέγγιση μέσα στην ασυνδετότητα που όλοι βιώνουμε γύρω μας και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Μέσα από ένα διάλογο γρήγορο, ασύνδετο αλλά λογικό μέσα στην ανακολουθία του, μια συνομιλία σαν παρτίδα τένις όπου ένας πρέπει να είναι ο κερδισμένος, ανακαλύπτουμε τις εσωτερικές πτυχές ενός εγώ που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

 • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 15 Μαρτίου 2013

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γαλα

Η μικρή μας πόλη

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί… Το έργο, μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Εμιλυ και του Τζώρτζ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι καταδεικνύει μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου. Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του, το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασσικά έργα. Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ηταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Ελλη Λαμπέτη στο ρόλο της Εμιλυ και το Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζωρτζ.

 • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 2 Μαρτίου 2013

Η μικρή μας πόλη

Απ’  την πρώτη στιγμή

Η Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός, εγκλωβίζεται στο διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου. Τα προσωπεία και οι μάσκες των ηρώων πέφτουν, οι συγκρούσεις γίνονται πιο σφοδρές και το αποτέλεσμα είναι να βιώσουν τον εντονότερο έρωτα της ζωής τους. Το διαμέρισμα του Φιλίππου μετατρέπεται σε ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική ρομαντική ιστορία είναι πια γεγονός. Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές υποκύπτουν στον πειρασμό και στο όνομα του έρωτα αναθεωρούν την άποψη που έχουν για τη ζωή… στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμηχανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής… Θα βρει ο ένας στον άλλο το ταίρι του;

 • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 1 Μαρτίου 2013 για 6 παραστάσεις μόνο .

 Απ’ την πρώτη στιγμή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.