Θεατρικές Παραστάσεις Μαΐου 2013

0
1764

Η μέθοδος Gronholm

Οι θεατρικές παραστάσεις που πρόκειται να ανεβαίνουν ή  που παίζονται ήδη στα θέατρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Απατεώνες και Τζέντλεμεν

Δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι συναντώνται σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά αφελείς κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημά: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 8 Μάιου 2013 και θα συνεχιστεί ως τις 19 Μάιου 2013

Απατεώνες και Τζέντλεμεν

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.
Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο.
Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.
Κάθε Πέμπτη λοιπόν πραγματοποιείται αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον κύριο Γκρην…

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από της 8 Μάιου 2013 και θα  συνεχιστούν ως της 2 Ιουνίου 2013

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

Τραγουδώντας εσένα

Μια τραγουδίστρια και μία τραβεστί… Μια σκηνή και ένα καμαρίνι… Μια φωνή και μια σιωπή… μαζί σε μια βραδιά εξομολογήσεων… αποκαλύψεων… αλήθειας… Μια τραγουδίστρια και ένα πιάνο συνοδεύουν τα λόγια και τις αλήθειες μιας τραβεστί, την ώρα που ετοιμάζεται στο καμαρίνι της… και θυμάται… ξαναζεί… πονάει και χαίρεται…

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από τις 10 Μάιου 2013 και θα  συνεχιστούν ως τις 13 Μάιου 2013

Τραγουδώντας εσένα

Η Συνωμοσία Των Παπαγάλων

Μια εισβολή στα άδυτα ενός απρόσωπου Οργανισμού φωτίζει τους σκοτεινούς μηχανισμούς της εξουσίας. Δολοπλοκίες, μηχανορραφίες, και ύποπτες συνεργασίες, διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας, σαν απίθανα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, για να γελάσουμε μέχρι δακρύων και για να ανακαλύψουμε πως ό,τι φαντάζει τρομερό είναι στην πραγματικότητα μια χάρτινη απειλή, μια κατάσταση που μπορεί να ανατραπεί.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει αλλά ακόμα δεν ξέρουμε την λήξη της παράστασης 

Η Συνωμοσία Των Παπαγάλων

Το μυστικό της κύριας Έλεν

Στο «Μυστικό της Κυρίας Ελεν» μια γυναίκα μας ανοίγει την «αυλαία» στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, που διατρέχει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της Ελλάδας κατά τον 20ο αιώνα, αλλά και στην ιδιόμορφη σχέση της με τον συγγραφέα γιο της, του οποίου την αγωνιώδη πάλη για την ανακάλυψη της αλήθειας στο υπαρξιακό ερωτηματικό του θανάτου η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει…

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από τις 13 Μάιου 2013 και θα  συνεχιστούν ως τις 30 Μάιου 2013

Το μυστικό της κύριας Έλεν

Η μέθοδος Gronholm

Ο συγγραφέας Τζόρντι Γκαλθεράν αναφέρει για το έργο: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ GRONHOLM» αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις. Και θέλησα να το κάνω αυτό με αφορμή μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού. Η υπόθεση είναι απλή: oι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία συναντώνται και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής, δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας. Ολες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο κι εάν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού.»

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από τις 11 Μάιου 2013 και θα  συνεχιστούν ως τις 2 Ιουνίου 2013

Η μέθοδος Gronholm

Go

Το «Go!» διαδραματίζεται ανάμεσα σε τέσσερις καλλιτέχνες που βρίσκονται ανεργιών μέσω κρίσης. Η τελματώδης κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει προβάλλεται με χιούμορ και ευρηματικότητα. Η λέξη «go» λειτουργεί ως έναυσμα και γίνεται ο καταλύτης ανατρέποντας την πορεία των χαρακτήρων. Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει παραγωγές των sequence theory project με τις ηλεκτρονικές δυναμικές τους ατμόσφαιρες καθώς και τη ζωντανή ερμηνεία της Μελεντίνης. Με τη μέθοδο του Live Art Theatre (ζωντανό θέατρο), το οποίο υπηρετεί σκηνοθετικά τα τελευταία χρόνια η Αθηνά Παππά, οι θεατές ενσωματώνονται στη διαδραστική εξέλιξη της πλοκής.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 29 Μάιου 2013 

Go

Το μπαλκόνι της Τζούλιετ

Ένας ποιητικός, τολμηρός κι αλλόκοτα αστείος μονόλογος μιας γυναίκας που είναι σε πόλεμο με τον κόσμο. Η ίδια πιστεύει ότι κάτι τρομακτικό της έχει συμβεί. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν την πιστεύει. Είναι αποφασισμένη να κρατήσει το φίδι έξω από τον παράδεισο της, αλλά η μηλιά της μπορεί να κρύβει περισσότερα από όσα νομίζει.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 26 Μάιου 2013 

Το μπαλκόνι της Τζούλιετ

Ολεάννα

Στην «Ολεάννα» παρακολουθούμε μια προσπάθεια να διερευνήσει την «ουτοπία της πραγματικότητας». Μέσα σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον που φαντάζει δημοκρατικό και ελεύθερο, ο Μάμετ τοποθετεί έναν καθηγητή και μία φοιτήτρια σε μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η ανάγκη και των δύο για εξουσία και ασφάλεια καθιστά αδύνατη την επικοινωνία και την κατανόηση. Η σκληρότητα της πραγματικότητας τους παραμορφώνει σε θηρία και η πολιτισμένη δημοκρατία που τους περιβάλλει αποδεικνύεται ουτοπική.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 19 Μάιου 2013 

Ολεάννα

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.