Θεατρικές Παραστάσεις Φεβρουαρίου 2013

0
1676

Θεατρικές Παραστάσεις Φεβρουαρίου 2013

Οι θεατρικές παραστάσεις που πρόκειται να ανεβαίνουν ή  που παίζονται ήδη στα θέατρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Εξι πρόσωπα και μια γαλόπουλα αναζητούν δολοφόνο
Κωμικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις και απρόοπτα, σ ένα ξενοδοχείο, με μία ιδιόρρυθμη καμαριέρα. Καταφθάνουν τέσσερις επιστολές συνοδευόμενες από τέσσερα πρόσωπα άγνωστα μεταξύ τους. Ανακαλύπτουν ένα πτώμα! Ο δολοφόνος ποιος είναι; Είναι ένας; Επιτέλους, καταφθάνει ένας ανακριτής… και όλα παίρνουν το… δρόμο τους…

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 03 Φεβρουαρίου 2013

Εξι πρόσωπα και μια γαλόπουλα αναζητούν δολοφόνο

Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι
Τα Τρουφάκια ετοιμάζονται για το Φεστιβάλ Γλυκών! Ερωτήήήσειειεις!!! Ο Τρούφαρχος γιατί πήγε να καλέσει μόνος του τους καλεσμένους;Τι έκπληξη ετοιμάζει η Καπριτσιόζα; Τι έχουν πάθει όλα τα Τρουφάκια και πως βρέθηκαν στο ιατρείο της κυρίας Πονίτσας; oι δύο μάγοι τι ψάχνουν; Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο ο επιθεωρητής Ατσίδας;;;

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 10 Μαρτίου 2013

Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι

Γυάλινος κόσμος
Η παράσταση ακολουθεί μια λιτή, αφαιρετική, αισθητική, γραμμή, επιχειρώντας να απομακρυνθεί από τον ρεαλισμό τον οποίο αποκηρύσσει ο Ουίλιαμς.
Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία με την παράσταση αυτή συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε την αρχική, πρωτοποριακή για  εκείνη την εποχή, απαίτηση του Ουίλιαμς για προβολές που συμπληρώνουν τη σκηνική δράση.

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί ως τις 10 Μαρτίου 2013

Γυάλινος κόσμος

Ρωμύλος ο Μέγας
Πρόκειται για μια απίστευτη κωμωδία, που εκτυλίσσεται στην Αρχαία Ρώμη, στην έπαυλη του αυτοκράτορα, την τελευταία μέρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας:
Κότες που κακαρίζουν παντού, αυλικοί που κοιμούνται όρθιοι, στυγνοί γραφειοκράτες, ένας αγγελιοφόρος που δεν βρίσκει κανέναν για να παραδώσει το μήνυμα του, μια πριγκίπισσα που θέλει να γίνει τραγωδός, ένας ήρωας πολέμου, κι ένας αυτοκράτορας, που ενώ το σύμπαν καταρρέει, ασχολείται με τις κότες του, συνθέτουν ένα τρελό σκηνικό που μοιάζει ανυπόφορα με το σήμερα. Και οι Γερμανοί έρχονται…

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 13 Μαρτίου 2013

Ρωμύλος ο Μέγας

Κύρια Ιουλία

Με τους δανειστές να χτυπάνε ανυπόμονα την πόρτα, την απειλή να χάσει το σπίτι της από τα χρέη και τη μόνιμη έγνοια του τεμπελχανά του γιου της, η Κυρία Ιουλία αποφασίζει στην προχωρημένη ηλικία της να… πάρει την κατάσταση στα μαλακά της χεράκια και να ψάξει για νέα καριέρα.Δεν μπορούσε όμως ποτέ να φανταστεί πού θα την οδηγούσε μια διφορούμενη αγγελία εργασίας: από καθηγήτρια πιάνου στην Κυψέλη, σε χειρωνακτική (κυριολεκτικά) εργασία στα κακόφημα κολαστήρια της οδού Κωνσταντινουπόλεως, να προσφέρει… ανώνυμη ανακούφιση σε άγνωστους άντρες! Που και να το μάθουν οι καθωσπρέπει φίλες της ή (θου κύριε!) ο γιος της… Η Κυρία Ιουλία στην πορεία θα ανακαλύψει πως τα πράγματα στη ζωή δεν είναι όπως τα πίστευε. Και πως η ευτυχία τελικά κρύβεται μέσα μας…

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 31 Μαρτίου 2013

Κύρια Ιουλία

Πλούτος

Ο θεός Πλούτος είναι τυφλός, με αποτέλεσμα να πηγαίνει μόνο προς τους πονηρούς, τους άδικους και τους ανέντιμους, ενώ οι σοφοί, οι τίμιοι και οι εργατικοί υποφέρουν.Ο φτωχός πλην έντιμος αγρότης  Χρεμύλος, μετά από χρησμό του Απόλλωνα, ακολουθεί τον τυφλό Πλούτο, τον κάνει να βρει το φως του και από άδικος να καταστεί δίκαιος, αφού πρώτα εξορίσει μαζί με τον χορό την Πενία από τη σκηνή. Με την εκπλήρωση της ουτοπίας (θεραπείας) και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, ένα γαϊτανάκι από χαρακτηριστικούς τύπους παρελαύνει  από τη σκηνή, είτε για να ευχαριστήσει τον θεό Πλούτο, είτε για να τον κατηγορήσει, με κομβική τη σκηνή του Συκοφάντη (το δεύτερο πρόσωπο που εξορίζει ο ποιητής από τη σκηνή) και το έργο καταλήγει εορταστικά από το προσωπικό όφελος στο συλλογικό, με την τοποθέτηση   του Πλούτου στο θησαυροφυλάκιο της Πόλης για την ευημερία των πολιτών της…

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 28 Απριλίου 2013

Πλούτος

10cm up

3 άντρες,3 εποχές,3 διαφορετικές και ταυτόχρονα ίδιες ιστορίες… 8 ηθοποιοί σε 3 εξέδρες δημιουργούν το σκηνικό, αναλαμβάνουν τη μουσική επένδυση, τους ήχους και τα οπτικά “εφε” της παράστασης, με μοναδικά εργαλεία το σώμα και τη φωνή τους.Το ’30 το ’60 και το σήμερα ζωντανεύουν μέσα από ένα συναρπαστικό είδος θεάτρου. Κι όλα αυτά 10cm up…από το έδαφο.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 26 Φεβρουαρίου 2013

10cm-up

Ευτυχισμένος Πρίγκιπας
Τα αγάλματα στις πόλεις μένουν ακίνητα στο ίδιο σημείο όπου τα έστησαν. Παρατηρούν αμίλητα τις ζωές των ανθρώπων που περνούν από μπροστά τους. Είναι τα σταθερά σημεία μιας πόλης που κινείται διαρκώς. Ψηλά πάνω από μια τέτοια πόλη σε μια ψηλή κολώνα, πιο ψηλή και απ’ το πιο ψηλό της κτίριο στεκόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα… Από εκεί ψηλά μπορούσε να βλέπει τα πάντα. Παρακολουθούσε τις ζωές όλων των κατοίκων της πόλης του, την καθημερινότητά τους, τις συνήθειές τους, τις ιδιοτροπίες τους, τις χαρές και τις λύπες τους. Μια φθινοπωρινή μέρα ένα αργοπορημένο χελιδόνι που ταξιδεύει για την Αίγυπτο κάνει μια στάση στο άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο αγνοώντας το κόστος των πράξεών τους.

  • Η παράσταση θα ξεκινήσει από τις 17 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί ως τις 12 Μαρτίου 2013

Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

Κατάδικος μου
Ποια κοινή μοίρα συνδέει έναν αλλοδαπό διαρρήκτη, μια φιλόλογο της ελληνικής γλώσσας σε πένθος, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ και ένα φρέσκο διαζευμένο βαλκανιονίκη που θέλει να απολαύσει την ελευθερία του;Όλοι οι παραπάνω μπερδεμένοι σ’ ένα μωσαϊκό αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγεννηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν… με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 27 Φεβρουαρίου 2013

Κατάδικος μου

8 Έρωτες
Ένα αγόρι και ένα κορίτσι διανύουν οκτώ έρωτες από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ενηλικίωση.  Η αγάπη μέσα από τις βιωματικές τους ιστορίες μας πάει σε κόσμους παιδικούς. Η ευθύτητα των παιδιών μερικές φορές πονάει. Το χυδαίο γίνεται τρυφερό, το αφελές σοφό. Μια αλήθεια που πότε μας χαρίζει απλόχερα το γέλιο και πότε τη συγκίνηση. Μια ματιά κωμική, σχεδόν σαρκαστική για την αναζήτηση της αγάπης.

  • Η παράσταση ήδη έχει ξεκινήσει και θα  διαρκέσει ως τις 27 Μαρτίου 2013

8 Έρωτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.