70 χρόνια Jeep

0
2809

70 Years of Jeep

Δεν πέρασε πολύς καιρός, από την μέρα που η Jeep γιόρτασε τα 70 χρόνια της. Για μας είναι μια ευκαιρία να οργανώσουμε μια μικρή αναδρομή, για να δούμε πώς εξελίχθηκε η μάρκα που έδωσε στον κόσμο όχι μόνο το σύνολο γαλαξία ενός αυτοκινήτου λατρείας με 7 ιδιόκτητες κάθετες σχισμές πάνω στο ψυγείο, αλλά ότι έχει γίνει συνώνυμη με off-road οχήματα.

1. Willys MA.

Για να δούμε τα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησε η ιστορία της μάρκας. Γεννήθηκε το 1940. Η εταιρεία Willys-Overland Motors έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό δημιουργώντας ένα ελαφρύ όχημα αναγνώρισης, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μαζί με το Willys-Overland τα αυτοκίνητά τους στο δικαστήριο των στρατιωτικών που προσφέρονται από τη Ford και American. Στους περισσότερους στρατιωτικούς άρεσαν τα μικρόσωμα. Ωστόσο, οι παραγγελίες για την παραγωγή των δοκιμαστικών παρτίδων των 1500 αυτοκινήτων ανέλαβαν όλες τις τρεις εταιρείες. Η Willys-Overland έχει λάβει από τη στρατιωτική και τα σχέδια του μικρόσωμου αυτοκινήτου. Αυτά αποτέλεσαν τη βάση από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία η αμερικανική εταιρεία που παράγει μικρόσωμα, δεν ήταν γραφτό να γίνει. Παρεμπιπτόντως, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα Willys ΜΑ από την παρτίδα δοκιμής ήταν της Σοβιετικής Ένωσης υπό Δανείζω-μίσθωση.

70 Years of Jeep

2. Willys ΜΒ.

Εδώ είναι το θρυλικό Willys, το πιο διάσημο αυτοκίνητο του Β ‘Παγκοσμίου, “κατοικίδιο”των αμερικανικών και σοβιετικών στρατιωτών. Κατά τη διάρκεια των ετών του πολέμου, κυκλοφόρησαν περίπου 660.000 από αυτά τα αυτοκίνητα. Και τους έκαναν όχι μόνο στα εργοστάσια Willys-Overland, αλλά και στη Ford. Σύμφωνα με ένα μύθο, η λέξη “Jeep” προήλθε ακριβώς από το δείκτη fordovsogo αυτού του μοντέλου – GPW (DzhiPiDablYu – συντομογραφία Jeep).

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

3. Willys CJ-2.

Μετά τον πόλεμο, η Willys-Overland εταιρεία ήταν έκπληκτοι να διαπιστώσουν ότι ο στρατός «τζιπ» είναι σε πολύ καλή ζήτηση ανάμεσα στους Αμερικανούς. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να ξεκινήσει την παραγωγή της πολιτικής έκδοσης του τζιπ. Έλαβε την ονομασία Πολιτικού τζιπ, ή απλά CJ. Το πρώτο μοντέλο της σειράς ήταν το CJ-2.

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

4. Willys Jeepster.

Το 1948, η Willys-Overland εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια πιο αστική εκδοχήτου τζιπ του. Έλαβε το όνομα του Jeepster. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια να εξευγενίζει τα SUV δεν ήταν πολύ επιτυχής. Η παραγωγή περιορίστηκε το 1951. Ιδίως διαφορετικά Jeepster έγινε κατ ‘ουσίαν, μια από τις πρώτες διασταυρώσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

5. Willys στέισον βάγκον.

Όπως το Jeepster, το Station Wagon το μοντέλο δημιουργήθηκε βάσει εξαρτήματα και συστήματα Willys CJ-2. Αλλά σε αντίθεση με τις αποτυχημένες μεγάλες ευέλικτες crossover τετρακίνηση (από το 1947 – η πρώτη έκδοση το 1946 ήταν κίνηση στους πίσω τροχούς), στο κοινό άρεσε. Αυτό που ψάχνει ο παππούς ένα σύγχρονο Grand Cherokee.

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

6. Willys DJ-3 Surrey.

Στα 50 χρόνια της Willys ενεργά ψάχνουν για νέες θέσεις στην αγορά για τα προϊόντα της. Δεδομένου ότι το τζιπ είχε μετατραπεί από ένα καθαρά χρηστικό όχημα στο αυτοκίνητο για το υπόλοιπο.

70 Years of Jeep

7. Jeep FC.

Στα μεταπολεμικά χρόνια, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες αρέσει να πειραματίζονται με διαφορετική διάταξη. Η Willys δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το 1957 η οικογένεια ήρθε στο φως FC – Προώθηση Ελέγχου.

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

8. Jeep CJ-5.

Στα μέσα της δεκαετίας του 50, το  τζιπ Willys άρχισε να αποκαλείται απλά Jeep’ami. Συγκροτήθηκε το 1954 έτος μοντέλου Jeep CJ-5 για τους Αμερικανούς έχει γίνει συνώνυμη με όλα τα οχήματα με κίνηση. Μπορεί να ειπωθεί, το πιο κλασικό Πολιτικών τζιπ. Και το πιο δημοφιλές από 1954 με 1983, είχαν εκδοθεί περισσότερες από 600.000 CJ-5.

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

70 Years of Jeep

9. Jeep Commando Jeepster.

Το 1966, ένα νέο Jeepster. Με αυτό, η εταιρεία προσπάθησε να συγχωνευθεί σε ένα ενιαίο μοντέλο της άνεσης cross-country off-road και επιβατηγά αυτοκίνητα. Σε γενικές γραμμές, έχουμε ακόμα ένα crossover.

70 Years of Jeep

70 Χρόνια Jeep

10. Jeep CJ-7.

Το πρώτο τζιπ, το οποίο εμφανίστηκε πέντε λίτρων V8, το μέλλον καλώντας μάρκες κάρτα και πετρελαιοκινητήρες.

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

11. Jeep Wagoneer.

Αυτός είναι ο πατέρας του Grand Cherokee. Πολύ δημοφιλής στη δεκαετία του 70 και 80. Στις ΗΠΑ, ακόμη και αστειεύτηκαν: “Αν ο πατέρας σου δεν πηγαίνει στο Wagoneer, ένας γείτονας είναι σίγουρο”.

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

11. Jeep Cherokee.

Ένα άλλο εικονικό Jeep Cherokee γεννήθηκε το 1974. Στην αρχή ήταν μια θέση Commando.

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

Και τότε σταδιακά θα αντικατασταθούν κατά των ταινιοδρόμων και Wagoneer μακροζωίας.

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

70 Χρόνια Jeep

11. Jeep Wrangler.

Με αυτήν την εικόνα, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το σύνολο της εξελικτικής διαδικασίας από το πρώτο στρατιωτικό «τζιπ» σε αυτήν την ημέρα. Πρακτικά στο τέλος αυτής της διαδρομής, σας περιμένουμε για Wrangler, ο άμεσος απόγονος του WillysΜΒ. Το Wrangler ήρθε το 1987, ήταν πέρυσι, όταν το εμπορικό σήμα που ανήκει από την American Motors. Την ίδια χρονιά αποκτήθηκε από τη μέριμνα της Chrysler.

70 Χρόνια Jeep

Πλατύς προβολείς Wrangler,  προκάλεσαν την με το ολοκαίνουργιο στιλ.

70 Χρόνια Jeep

Και όταν όλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν πλατύς προβολείς, το Wrangler πήρε και πάλι στρόγγυλους προβολείς.

70 Χρόνια Jeep

12. Jeep Cherokee.

Στο 2000 τα Τσερόκι σταδιακά άρχισαν να υιοθετούν τα χαρακτηριστικά των κλασικών τζιπ.

70 Χρόνια Jeep

13. Jeep Commander.

Αυτό ήταν απόγονος αυτών των μοντέλων και Station Wagon Wagoneer, ένα μεγάλο τζιπ για οικογένεια,  7-επιβατών.

70 Χρόνια Jeep

14. Jeep Compass.

Ιδεολογική κληρονόμος Jeepster’a 1948. Το κοινό αντιλαμβάνεται ως διφορούμενο.

70 Χρόνια Jeep

15. Jeep Grand Cherokee 2011.

Η κορυφή της εξέλιξης,  Jeep Grand Cherokee μοντέλο 2011.

70 Χρόνια Jeep

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.