Παναγία Τσαμπίκα η Μεγαλόχαρη

0
5887

Panagia Tsampika

Τις περισσότερες φορές στις δύσκολες στιγμές επικαλούμαστε την Παναγία, τη Μεγαλόχαρη. Σε κάθε περιοχή έχει και διαφορετικό επίθετο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούσαμε ιστορίες για προσωπικά θαύματα, όπως ανίατες ασθένειες που θεραπεύτηκαν,  ανάπηρους που περπάτησαν και τυφλούς που βρήκαν το φως τους. Στη Ρόδο οι ιστορίες που ακούγονται περισσότερο αφορούν άτεκνες γυναίκες που οι γιατροί τις είχαν διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να γίνουν μητέρες και όμως σήμερα κρατούν στην αγκαλιά τους ένα παιδί. Αν ρωτήσεις πως γίνεται αυτό, θα σου απαντήσουν ότι η Παναγιά  Τσαμπίκα έκανε και πάλι το θαύμα της!

Μισή ώρα μακριά από την πόλη της Ρόδου υψώνεται το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας. Για να φτάσεις να προσκυνήσεις τη θαυματουργή εικόνα πρέπει να ανέβεις περίπου τριακόσια σκαλιά. Το μοναστήρι της Panagias Tsampikas είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα αρκετά ψηλό λόφο, γι’ αυτό και οι ντόπιοι το ονομάζουν «Τσαμπίκα η ψηλή». Μεταγενέστερα χτίστηκε και μια μεγαλύτερη εκκλησία, δίπλα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής.  Σε αυτήν η πρόσβαση είναι πιο εύκολη. Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, που γιορτάζει η Panagia Tsampika, οι δύο εκκλησίες βουλιάζουν από πιστούς που καταφθάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου, για να ανάψουν ένα κερί στη χάρη Της.

Panagia Tsampika

Panagia Tsampika

Panagia Tsampika

Panagia Tsampika

Παναγία Τσαμπίκα

Παναγία Τσαμπίκα

Παναγία Τσαμπίκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.