Ξενοδοχείο Sultanahmet Palace

0
1554

Sultanahmet Palace Hotel

Sultanahmet, μια πρώην φυλακή στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, είναι τώρα το πολυτελές ξενοδοχείο Sultanahmet Palace. Βρίσκεται στην συνοικία Sultanahmet της Eminönü περιοχής στην ιστορική χερσόνησο. Χτισμένο το 1918/1919, ήταν η πρώτη φυλακή στην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το κτίριο σχεδιάστηκε σε τουρκικό νεοκλασικό στυλ στην αρχή της περιόδου που ονομάζεται “Πρώτη Εθνική Αρχιτεκτονική”. Ήταν χτισμένο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1845, αρχικά ως πανεπιστήμιο. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο με προστατευτικούς πύργους που περικλείουν μια αυλή. Στη φυλακή Sultanahmet, ανήλικοι και  γυναίκες τέθηκαν επίσης υπό κράτηση. Μετά την ίδρυση της Sağmalcılar φυλακής, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στη νέα εγκατάσταση και η φυλακή Sultanahmet, εγκαταλείφθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1969. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος, το κτίριο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται ως στρατιωτική φυλακή.

Το 1992, μετά από μια μακρά περίοδο εγκατάλειψης, ένα έργο ανάπλασης θεωρήθηκε να μετατρέψει το κτίριο σε ένα ξενοδοχείο. Η Sultanahmet φυλακή, έχοντας μεγάλη σημασία από την άποψη της ιστορίας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε και άνοιξε το 1996 ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Τορόντο, το οποίο βασίζεται στο Four Seasons Ξενοδοχεία και Resorts αλυσίδας. Το Four Seasons Ξενοδοχείο στο Sultanahmet βρίσκεται στο Tevkifhane Sokak, λίγα βήματα μακριά από τα ιστορικά μνημεία, όπως η Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί, τον Ιππόδρομο και το παλάτι Τοπ Καπί. Είναι ένα boutique ξενοδοχείο, μόνον για 130 άτομα σε 65 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου 11 σουίτες. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου διαθέτει ένα διαμορφωμένο κήπο σε γυάλινη αυλή και μια εξωτερική βεράντα με χωρητικότητα για 55 άτομα το χειμώνα και 95 άτομα το καλοκαίρι. Το ξενοδοχείο βραβεύτηκε με πολλά περιοδικά υποκαταστήματος, όπως Condé NastTraveler, οδηγός Gallivanter, Travel + Leisure και Zagat.  Στο  Ξενοδοχείο Sultanahmet Palace, ο γενικός διευθυντής Μάρκος Bekhit διορίστηκε το 2007 και τον διαδέχθηκε ο Τάρεκ Mourad.

Sultanahmet Palace Hotel

Sultanahmet Palace Hotel

Sultanahmet Palace Hotel

Sultanahmet Palace Hotel

Sultanahmet Palace Ξενοδοχείο

Sultanahmet Palace Ξενοδοχείο

Sultanahmet Palace Ξενοδοχείο

Sultanahmet Palace Ξενοδοχείο

Sultanahmet Palace Ξενοδοχείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.