Το Λουξεμβούργο και το Δουκάτο

0
3257
Luxembourg

Το Λουξεμβούργο (Luxembourg) είναι κράτος της δυτικής Ευρώπης και συνορεύει ανατολικά με τη Γερμανία, νότια με τη Γαλλία, δυτικά και βόρεια με το Βέλγιο. Το έδαφος του Λουξεμβούργο (Luxembourg) διαιρείται σε δύο περιοχές, στο βόρειο τομέα Έσλιγκ, που διασχίζεται από ένα τμήμα της οροσειράς των Αρδενών και χαρακτηρίζεται από βαθιές κοιλάδες και οροπέδια και το νότιο Γκούτλαντ, όπου βρίσκονται μεγάλες και γόνιμες εκτάσεις και κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Το 55% του Λουξεμβούργο (Luxembourg) είναι καλλιεργήσιμη γη και το 25% καλύπτεται από δασικές εκτάσεις.
Μεγαλύτερος ποταμός είναι ο Μοζέλα, ο οποίος βρίσκεται στα ΝΑ σύνορα του Λουξεμβούργο (Luxembourg) με τη Γερμανία. Στις όχθες του Αλζέτ ποταμού είναι χτισμένη και η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργο (Luxembourg). Το κλίμα της χώρας είναι καθαρά ηπειρωτικό με πλούσιες βροχοπτώσεις. Το Λουξεμβούργο (Luxembourg),  έχει το προνόμιο να διατηρεί το υψηλότερο στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα, ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως συστήματα στοιχειώδους και επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράλληλα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το Λουξεμβούργο (Luxembourg) αποτέλεσε την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στη Νομισματική και Οικονομική Ένωση και την εισαγωγή του ευρώ.

Luxembourg

Luxembourg

Luxembourg

Luxembourg

Λουξεμβούργο

Λουξεμβούργο

Λουξεμβούργο

Λουξεμβούργο

Λουξεμβούργο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.