Το καρναβάλι της Ζακύνθου

0
2423

Καρναβάλι Ζακύνθου

Το καρναβάλι της Ζακύνθου αποτελεί εδώ και χρόνια,  ένα από τα καλύτερα καρναβάλια και μια μεγάλη διασκέδαση για τους πολίτες της Ζακύνθου και για τους ξένους που επισκέπτονται εκείνη την περίοδο το νησί αυτό. Το καρναβάλι της Ζακύνθου, όσο περνάνε τα χρόνια πλησιάζει ολοένα την μεγαλοπρέπεια και την τελειότητα ενός μεγάλου καρναβαλιού.

Το καρναβάλι της Ζακύνθου, θα  ξεκινήσει την Κυριακή του Ασώτου, στις 20 Φεβρουαρίου,  όπου οι παραδοσιακοί ντελάληδες θα γυρίσουν το νησί της Ζακύνθου και θα διαλαλήσουν την έναρξη και το πρόγραμμα του καρναβαλιού. Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, Τσικνοπέμπτη μπαίνει στην πόλη ο βασιλιάς Καρνάβαλος. Την Κυριακή των Αποκριών, 27 Φεβρουαρίου θα παρελαύσει το “Πίκολο Καρναβάλι”, το οποίο αποτελείται από μικρούς καρναβαλιστές, την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου θα γίνει η  μεγάλη Ζακυνθινή καρναβαλική παρέλαση, με άρματα και καρναβαλιστές από όλα τα σχολειά  και τις περιοχές του νησιού. Όλοι εκείνη την ημέρα συμμετέχουν στην παρέλαση και  στο ξέφρενο ρυθμό της διασκέδασης. Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού της Ζακύνθου κλείνουν με την πολύ διασκεδαστική παρωδία κηδείας του καρνάβαλου  και πίσω ακολουθούν οι στεναχωρημένοι συγγενείς. Αυτή η αναπαράσταση σηματοδοτεί και το τέλος του καρναβαλιού.

Καρναβάλι Ζακύνθου

Καρναβάλι Ζακύνθου

Καρναβάλι Ζακύνθου

Καρναβάλι Ζακύνθου

Karnavali Zakinthos

Karnavali Zakinthos

Karnavali Zakinthos

Karnavali Zakinthos

Karnavali Zakinthos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.