Χειμερινοι Ολυμπιακοι Αγωνες – Σότσι 2014

0
2410
Χειμερινοι Ολυμπιακοι Αγωνες - Σότσι 2014

Το 2014, η Ρωσία για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σοτσι θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου και θα λήξουν στις 23 Φεβρουαρίου. Δώδεκα θα είναι οι αθλητικές εκδηλώσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (τρεις μεικτές εκδηλώσεις, τέσσερις εκδηλώσεις ανδρών και πέντε εκδηλώσεις γυναικών) που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Σότσι. Παρακάτω θα δείτε τα βίντεο από τα αγωνίσματα.

Δίαθλο Μικτή Σκυταλοδρομία – Μικτό Αγώνισμα
Το δίαθλο αποτελεί συνδυασμό του σκι ανωμάλου δρόμου και της σκοποβολής. Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από δυο άνδρες και δυο γυναίκες. Οι γυναίκες ξεκινάνε τους πρώτους δυο γύρους και οι άνδρες τους επόμενους δυο γύρους. Οι γύροι των γυναικών είναι 6 χλμ. και των ανδρών 7,5 χλμ. Επίσης κάθε μέλος μιας ομάδας πρέπει να ολοκληρώσει δυο γύρους σκοποβολής, ο ένας γύρος θα είναι σκοποβολή από ύπτια θέση και ο άλλος από όρθια θέση. Οι αθλητές θα πρέπει να πετύχουν πέντε στόχους σε κάθε γύρο αλλιώς θα τους επιβληθεί ποινή επιπλέον απόστασης 150 μέτρων. Η νικήτρια ομάδα θα έχει το γρηγορότερο χρόνο.

Καλλιτεχνικό Πατινάζ – Μικτό Αγώνισμα
Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι άθλημα που διεξάγεται σε παγοδρόμιο. Δέκα θα είναι οι ομάδες. Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από έξι πατινερ, έναν άνδρα, μια γυναίκα, ένα ζευγάρι και ένα ζευγάρι χορού στον πάγο. Βαθμοί θα απονέμονται για κάθε παράσταση και η ομάδα με το μεγαλύτερο αριθμό των συνολικών πόντων θα κερδίσει το χρυσό.

Έλκηθρο – Μικτό Αγώνισμα
Δώδεκα έθνη πληρούν τις προϋποθέσεις για το Αγώνισμα Ελκήθρου. Κάθε ομάδα αποτελείτε από τέσσερις αθλητές. Κάθε έθνος καλείτε να παρατάξει ένα μονό έλκηθρο ανδρών, ένα διπλό έλκηθρο και ένα μονό έλκηθρο γυναικών. Και οι τρεις κατηγορίες ελκήθρου θα γλιστρήσουν στη διαδρομή, το ένα έλκηθρο μετά το άλλο, με το ρολόι να σταματάει μόνο εφόσον και το τρίτο έλκηθρο έχει περάσει τη γραμμή του τερματισμού. Η διαδρομή διαθέτει 16 στροφές, γι’ αυτό θέλει την απόλυτη συγκέντρωση. Η ομάδα με το γρηγορότερο συνολικά χρόνο θα κερδίσει το χρυσό.

Ελεύθερο Σκι σε Μικρή Πίστα (Halfpipe) – Αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών
Στην εκδήλωση ανδρών θα πάρουν μέρος 30 σκιέρ ενώ στην εκδήλωση γυναικών 24 σκιέρ. Θα έχουμε δυο φάσεις, η πρώτη φάση είναι τα προκριματικά και η δεύτερη φάση ο τελικός. Δυο θα είναι οι γύροι για κάθε φάση και οι δώδεκα καλύτερα θα περάσουν στο τελικό. Κάθε αθλητής θα εκτελέσει μια σειρά από Big Air και άλλα κόλπα στη halfpipe πίστα προτού κριθεί στην τεχνική εκτέλεσης, στο πλάτος και ποικιλία, και στη δυσκολία και χρήση του σωλήνα (πίστα που μοιάζει με σωλήνα).

Σκι σε Πλαγιά (Slopestyle) – Αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών
Στην εκδήλωση ανδρών θα πάρουν μέρος 30 σκιέρ ενώ στην εκδήλωση γυναικών 24 σκιέρ. Θα έχουμε δυο φάσεις, η πρώτη φάση είναι τα προκριματικά και η δεύτερη φάση ο τελικός. Δυο θα είναι οι γύροι για κάθε φάση και οι δώδεκα καλύτερα θα περάσουν στο τελικό. Οι Σκιέρ θα συνδυάσουν διάφορα κόλπα στον αέρα σε μια πορεία 565 μέτρων η οποία διαθέτει ράγες και μια ποικιλία από άλματα και θα βαθμολογηθούν στην εκτέλεση, στο στυλ, στη δυσκολία, στη ποικιλία, στο ρίσκο και στην εξέλιξη-πρόοδο.

Snowboard σε Πλαγιά (Slopestyle) – Αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών
Στην εκδήλωση ανδρών θα πάρουν μέρος 30 snowboarders ενώ στην εκδήλωση γυναικών 24 snowboarders. Θα έχουμε τρεις φάσεις, η πρώτη φάση είναι τα προκριματικά, η δεύτερη φάση ο ημιτελικός και η τρίτη φάση ο τελικός. Δυο θα είναι οι γύροι για κάθε φάση. Οι αθλητές θα βαθμολογηθούν αφού κατέβουν τη διαδρομή 655 μέτρων η οποία αποτελείται από ράγες και μια ποικιλία από άλματα.

Snowboard σε Παράλληλο Σλάλομ – Αγώνισμα Ανδρών και Γυναικών
Στην εκδήλωση ανδρών και γυναικών θα πάρουν μέρος 32 snowboarders. Θα έχουμε δυο φάσεις, η πρώτη φάση είναι τα προκριματικά και η δεύτερη φάση ο τελικός. Δυο αθλητές θα αγωνιστούν κατεβαίνοντας, ταυτόχρονα, την πλαγιά ίδιας κλίσης σε δυο παράλληλες διαδρομές με πύλες και τριγωνικές σημαίες.

Σκι με Άλμα – Αγώνισμα Γυναικών
Η εκδήλωση αυτή των γυναικών θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που οι γυναίκες θα διαγωνιστούν στο άλμα με σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην εκδήλωση αυτή θα πάρουν μέρος 30 γυναίκες οι οποίες θα είναι “αντιμέτωπες” με πέντε κριτές. Οι συναγωνιζόμενοι θα ξεκινάνε με 60 πόντους, 2 πόντοι θα προστίθενται για κάθε επιπλέον μέτρο που πηδάνε πάνω από τα 95 μέτρα αλλιώς άμα θα πηδάνε κάτω από 95 μέτρα θα αφαιρούνται 2 πόντοι για κάθε μέτρο που απέχει από το όριο. Επιπλέον από τις πέντε βαθμολογίες των κριτών, για το στυλ του άλματος, η χαμηλότερη και η υψηλότερη βαθμολογία θα απορρίπτεται και οι υπόλοιπες τρεις βαθμολογίες θα προστίθενται μεταξύ τους. Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από τους πόντους για την απόσταση του άλματος και τους πόντους που προκύπτουν από τους κριτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.