Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την τεράστια οικονομική καταστροφή

0
1355

Japan announces huge disaster fund

Η ιαπωνική κυβέρνηση, παρουσίασε έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης 4.000 δισεκατομμυρίων γιεν για την καταπολέμηση των καταστροφών που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός του Μαρτίου και το τσουνάμι. Μεγάλο μέρος των χρημάτων, που ισοδυναμεί περίπου με 34 δισεκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι καθορίζεται για την ανακούφιση από τις καταστροφές και τα έργα υποδομής, δηλαδή την προσωρινή στέγαση.

Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από το Κοινοβούλιο αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός Naoto Κan, ανακοίνωσε ότι πολλά άλλα κεφάλαια μπορεί να ζητηθούν για τη χρηματοδότηση της τεράστιας ανοικοδόμησης. Παραμένει ακόμα ασαφές σε ποιο βαθμό, αν υπάρχει, αυτός ο προϋπολογισμός αντιμετώπισης καταστροφών, πόσα θα διατεθούν για τη σταθεροποίηση του πληγέντος εργοστασίου Φουκουσίμα. Το Τόκιο είπε ότι δε θα εκδοθούν νέα ομόλογα για να συγκεντρώσουν τα χρήματα, καθώς η χώρα έχει ήδη τεράστιο δημόσιο χρέος. Η καταστροφή της 11ης Μαρτίου οδήγησε μεγάλα τμήματα της βόρειο-ανατολικής Ιαπωνίας στην ολοσχερώς καταστροφή. Πιστεύεται ότι 27.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες επιζώντες εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι.

Japan announces huge disaster fund

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη τεράστια οικονομική καταστροφή

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη τεράστια οικονομική καταστροφή

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη τεράστια οικονομική καταστροφή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.