Βαρκελώνη μια επιθυμητή πόλη

0
1710

Barcelona

Η Βαρκελώνη (Barcelona) είναι πόλη της Ισπανίας, πρωτεύουσα της κοινότητας της Καταλωνίας. Η Βαρκελώνη (Barcelona) έχει μακρά ιστορία. Η σημερινή πόλη ιδρύθηκε κατά τον πρώτο αιώνα στην θέση του παλαιού Μπάρκενο και ονομάστηκε από τους ρωμαίους Colonia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino. Κατά τον 2ο αιώνα χτίστηκαν τείχη και η πόλη άρχισε να μεγαλώνει ως τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας που είχε όμως πρωτεύουσα της, την Tarraco, σημερινή λεγόμενη Ταραγόνα.

Το 415 πέρασε στα χέρια των Βησιγότθων και μετά από αυτούς στα χέρια των Φράγκων του Καρλομάγνου. Κατά το 985 κατακτήθηκε από τους Άραβες για να ελευθερωθεί σύντομα από τον κόμη Borrell II το 988, οπότε και ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη κομητεία. Σήμερα η Βαρκελώνη (Barcelona),  είναι μια από τις πιο επιθυμητές πόλεις για τουρισμό  στην Ευρώπη και διαθέτει μια πολύς καλής ποιότητα ζωής. Πλούσια πολιτιστική ζωή,  πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσά τους, ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Χουάν Μιρό, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσσο. Μεσογειακό κλίμα, πολύ καλές ευκαιρίες διασκέδασης πολλά μπαρ, καλά κλαμπ. Πολύ καλά μουσεία όπως το MNAC και το MACBA και καλές θέσεις εργασίας. Το 1992, η καταλονική πρωτεύουσα διοργάνωσε την 25η θερινή Ολυμπιάδα.

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.