Χάρτης Θεσσαλονίκης

0
8967
Thesaloniki Map

Η Θεσσαλονίκη ειναι πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολη της Ελλάδας. Η ιστορία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει απο την Αλεξανδρινή εποχή. Στη Ρωμαική εποχή αποτέλεσε σημαντικό κέντρο και έγιναν μεγάλα έργα, επίσης από την πολη πέρασε και ο Απόστολος Παύλος. Από την Θεσσαλονίκη περνούσε η Ρωμαική Εγνατία οδός. Η Θεσσαλονίκη άκμασε στους Βυζαντινούς χρόνους.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά Ρωμαικά και Βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες. Σημαντικότερες εκκλησίες ειναι του Αγίου Δημητρίου και η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου. Απο τα Ρωμαϊκά μνημεία σημαντικότερο είναι η Καμάρα μια Αψίδα που έγινε απο τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Γαλέριο και το ρωμαϊκο Ωδείο που βρίσκεται στην αρχαία αγορά. Ο Λευκός Πύργος ειναι το πιο γνωστό σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Η πλατεία Αριστοτέλους ειναι η πιο γνωστή πλατεία της Θεσσαλονίκης μαζί με την πλατεία Σιντριβανιού.  Κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης καθώς και τα Φεστιβάλ τραγουδιού και Ελληνικού κινηματογράφου αποτελούν τα σημαντικότερα γεγονότα της πόλης. Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο συνδέουν την μεγαλούπολη με την Ευρώπη και τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Thesaloniki Map

Thesaloniki Map

Thesaloniki Map

Thesaloniki Map

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Χάρτης Θεσσαλονίκης

Χάρτης Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.