Ο χάρτης της Αθήνας

0
14281
Map Athens

Στο χάρτη της Αθήνας μπορείτε να εντοπίσετε την Ακρόπολη των Αθηνών, το λόφο του Λυκαβηττού, το ιστορικό κέντρο Κεραμεικός, το λόφο της Πνύκας, το λόφο Φιλοπάππου, το βράχο του Αρείου Πάγου από όπου ο απόστολος Παύλος συνομίλησε με τους Αθηναίους, καθώς και την περιοχή της Πλάκας και του εθνικού κήπου Αθηνών. Στην δεξιά πλευρά μπορείτε να εντοπίσετε το Παναθηναϊκό Στάδιο απέναντι από τον εθνικό κήπο και τον λόφο Αρδίτου, ο Χαρτης της Αθηνας περιλαμβάνει το κύριο οδικό δίκτυο και τους δρόμους της Αθήνας. Ένας καλός οδηγος είναι και ο Χάρτης του Μετρό της Αθήνας.

Ιστορικα, η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 1834 αντικαθιστώντας την παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Στα μέσα του 19ου αιώνα ο πληθυσμός ήταν περίπου 65000 άτομα. Οι αρχιτέκτονες του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα έφτιαξαν ένα σχεδιασμό για μια πόλη με χωρητικότητα 100.000 πληθυσμού. Αυτή ήταν η κύρια αιτία της κακής εξέλιξης του πολεοδομικού σχεδιασμού που η Αθήνα αντιμετωπίζει σήμερα. Αν και υπήρξαν πολλές εξελίξεις στην υποδομή της Αθήνας το τσιμέντο εξακολουθεί να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας με εξαίρεση ορισμένα πάρκα και μερικούς λόφους της Αθήνας. Πολλοί δήμοι έχουν παρει ορισμένα μέτρα για τη δημιουργία πρασίνου με τη φύτευση δένδρων σε πλατείες και δρόμους.

Map Athens

Map Athens

Map Athens

Map Athens

Χάρτης Αθήνας

Χάρτης Αθήνας

Χάρτης Αθήνας

Χάρτης Αθήνας

Χάρτης Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.