Στάδιο για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

1
3667
World Cup
Στις 2 Δεκεμβρίου, τα μέλη της FIFA στη Ζυρίχη αποφάσισαν, ότι το 21  Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018,  θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδόσφαιρου  θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Ευρώπη. Οκτώ χρόνια, έχει περιθώριο η χώρας να προετοιμαστεί για την εκδήλωση αυτή. Ένα από τα πρώτα προβλήματα είναι,  η κατασκευή των γηπέδων σε 13 πόλεις της Ρωσίας, την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καλίνινγκραντ, Γιαροσλάβλ, Nizhny Novgorod, Σαράνσκ, Καζάν, Yekaterinburg, Σαμάρα, Volgograd, Κρασνοντάρ, Σότσι και Rostov-on-Don. Η κατασκευή και η αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων προβλέπεται να δαπανήσει 3,82 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό όμως  δεν περιλαμβάνει το κόστος των δρόμων,  ξενοδοχείων, κλπ. Παρακάτω βλέπετε τα σχέδια των γηπέδων που θα κατασκευαστούν.
World Cup

Μόσχα, Luzhniki (89.318 θεατές), ένα αντικείμενο που είναι έτοιμο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον εναρκτήριο αγώνα και στο τελικό πρωτάθλημα. Αλλά δεν είναι χωρίς κόστος η ανοικοδόμηση,  αύξηση της χωρητικότητας, επίσης θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εκσυγχρονισμού.

World Cup

Μόσχα, «Σπαρτάκ» (46.920 θεατές), το γήπεδο χτίστηκε το 2006 κοντά στο αεροδρόμιο Tushino. Οι κατασκευές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2012.

World Cup

Μόσχα, «Ντιναμό» (45.000 θεατές), από το 2009 είναι για την ανασυγκρότηση του κεφαλαίου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2016. Όπως μπορούμε να δούμε, το γήπεδο έχει τελείως μεταμορφωθεί.

World Cup

Το νέο γήπεδο στη Μόσχα Περιφέρεια (44.257 θεατές). Απονεμήθηκε στην τιμή του Λένιν,  περιοχή της Μόσχας.

World Cup
Το νέο γήπεδο στο Βόλγκογκραντ (45.015 θεατές). Η επιτροπή της FIFA επέλεξε ένα έργο στο χώρο του Κεντρικού Σταδίου.
World Cup

Ekaterinburg, Κεντρικό Στάδιο (44.130 θέσεις),  βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2006. Έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2018.

World Cup

Το νέο γήπεδο στο Καλίνινγκραντ (45.015 θεατές),   δύο επίπεδων γήπεδο θα κατασκευαστεί στο νησί.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Νέα Stadium στο Καζάν (45.105 θεατές), θα είναι έτοιμο μέχρι το 2012.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Το νέο γήπεδο στο Κρασνοντάρ (50.015 θεατές),  θα βρίσκεται δίπλα από τη δεξαμενή Κρασνοντάρ.

Παγκόσμιο Κύπελλο

Το νέο γήπεδο στο Nizhny Novgorod (44.899 θεατές),  θα κατασκευαστεί μέχρι το 2017. Το  γήπεδο θα είναι μέρος ενός τεράστιου υπερσύγχρονου αθλητικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει μια λέσχη γιοτ,  εγκαταστάσεις κωπηλασίας και μια σειρά από τραμπολίνα. Δίπλα από το γήπεδο χτίζονται ειδικοί συγκοινωνιακοί κόμβοι και λαμβάνοντας επίσης υπόψιν, οι  κατασκευές πρόσθετων γεφυρών.

Παγκόσμιο Κύπελλο
Το νέο γήπεδο στο Rostov-on-Don (43.702 θεατές),  θα κατασκευαστεί στην αριστερή όχθη του ποταμού Ντον.
Παγκόσμιο Κύπελλο

Το νέο γήπεδο στην Αγία Πετρούπολη (67.000 θεατές),  είναι χτισμένο στη θέση των αποσυναρμολογημένων γηπέδων του 2007 . Κίροφ, το νέο γήπεδο είναι ειδικά σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους αγώνες ποδοσφαίρου. Λόγω των καιρικών συνθηκών της Αγίας Πετρούπολης για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου,  βρίσκεται τοποθετημένη μια  συρόμενη τέντα.

Παγκόσμιο Κύπελλο
Το νέο γήπεδο στο Σαράνσκ (45.015 θεατές),  λεγόταν “Fire Flower”. Δίπλα του είναι προγραμματισμένες για την οικοδόμηση ειδικοί χώροι για το μπάσκετ και το βόλεϊ,  για υψηλού επιπέδου αγώνων.
Παγκόσμιο Κύπελλο

Ολυμπιακό Στάδιο στο Σότσι (47.659 επισκέπτες), το στάδιο θα πάρει τους XXII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014.

Παγκόσμιο Κύπελλο
Shinnik, Γιαροσλάβλ (44.042 θεατές), βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.