Σαββίδης Ιβάν – ένας μεγάλος πατριώτης, λάτρης ορθοδοξίας

1
3606

Savvidis Ivan

Σαββίδης Ιβάν Ιγκνατίεβιτς έγγαμος με δύο γιους, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα της Γεωργίας από μια οικογένεια εργατικής τάξης. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο Denisovskaya στη συνοικία Martynovskaya της περιοχής Ροστόφ, πήγε να υπηρετήσει στο σοβιετικό στρατό. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, γράφτηκε στο  Ίδρυμα Εθνικής Οικονομίας του Ροστόφ, στο Τμήμα Logistics, από όπου και αποφοίτησε με πτυχίο οικονομικών.

Το 1980, ο Σαββίδης Ιβάν άρχισε να εργάζεται στο  κρατικό εργοστάσιο καπνού Donskoy Tabak .  Πέρασε την καριέρα του ως εργαζόμενος και το 1993 εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου . Το 1998 εκλέχτηκε στη Νομοθετική Συνέλευση της Περιφέρειας Ροστόφ, το 2003, επανεξελέγη για τη Νομοθετική Συνέλευση με θέμα την  ρευματοειδής αρθρίτιδας. Τον Δεκέμβριο του 2003 εξελέγη μέλος της Κρατικής Δούμας της πρόσκλησης για IV σύγκληση . Από τον Απρίλιο του 2004 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φορολογίας. Τον Δεκέμβριο του 2007 επανεξελέγη στην Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το κόμμα Ενωμένη Ρωσία.  Σήμερα ο Σαββίδης Ιβάν είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της εξωτερικής πολιτικής της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ένωσης.

Savvidis Ivan

Savvidis Ivan

Ο Σαββίδης εμπλάκει προσωπικά στην αποκατάσταση των Ορθόδοξων ιερών τόπων, χάρη στις προσπάθειές του να χτίσει το ναό του Αγίου Πνεύματος στο χωριό  Πρόχωμα στην Ελλάδας και την  Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ροστόφ, την οποία κατασκευάζει η Ελληνική Ορθόδοξη  Εκκλησία. Στις 15/08/2010, στην Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου, πραγματοποιήθηκε  η Λειτουργία της Παναγίας Σουμελάς μετά από μεγάλη έκκληση του Σαββίδη Ιβάν. Την προσπάθεια του αυτή εκτίμησε μεγάλος αριθμός ατόμων, οι οποίοι τον τίμησαν, παρευρίσκοντας στην Λειτουργία.

Savvidis Ivan

Savvidis Ivan

Savvidis Ivan

Savvidis Ivan

Έχει τρία βραβεία του κράτους, το 1999, για την εξαιρετική συμβολή του  στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της πόλης του Ροστόφ, του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής II βαθμού για την Πατρίδα, το 2003  για τα επιτεύγματα  εργασίας τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής στη Ρωσίας και το 2008, για την άξια υπηρεσία στο κράτος που συνδεόταν με την ανάπτυξη της ρωσικής κρατικής υπόστασης,  πρόοδο στην εργασία, την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία μεταξύ των εθνών. Από τον Ιούνιο του 2004, είναι πρόεδρος του ελληνικού  Συλλόγου δημόσιων οργανώσεων στη Ρωσία. Από το 2000, ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ταμείο Σαββίδη. Ακολουθώντας μια πνευματική αναγέννηση ενός έθνους, εργάζεται με την επισκοπή του Ροστόφ, βοηθώντας  τα ορφανοτροφεία, την οργάνωση των διακοπών και τα ορφανά παιδιά που έμειναν χωρίς γονική φροντίδα.

Σαββίδης Ιβάν Πούτιν

Σαββίδης Ιβάν

Σαββίδης Ιβάν

Σαββίδης Ιβάν

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.