Μικρογραφίες από Nikon

0
3367

Caddis Κεφάλι Προνύμφης

Διεθνής  Διαγωνισμός Mικρογραφιών της Nikon ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές του 2010. Ο διαγωνισμός ιδρύθηκε το 1974 ειδικά για εκείνους που αγαπούν να βλέπουν μέσα από ένα μικροσκόπιο. Κοιτώντας τον κόσμο των ζώων, των φυτών, των μετάλλων με τις νέες τεχνολογίες και τα διαφορετικά εργαλεία, οι διαγωνιζόμενοι φέτος μας προσφέρουν τις φωτογραφίες τους με έναν καινούριο και ιδιόμορφο τρόπο.

Κύτταρα Παρεγκεφαλίδας

400 φορές μεγέθυνση φωτογραφίας φθορισμού των νευρογλοιακών κυττάρων στην παρεγκεφαλίδα. Τα νευρογλοιακά κύτταρα παρέχουν υποστήριξη για τους νευρώνες στον εγκέφαλο. Φωτογραφία του Thomas Deerinkom από το Εθνικό Κέντρο Μικροσκοπίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.

Μάτια Μύγας

Μάτια αρσενικής μύγας. Φωτογραφία αυξημένη κατά 10 φορές. Συγγραφέας  Lori  Konbridzha, Αγγλία.

Θείο Nikon

Μεγεθύνθηκε 63 φορές, το perekristallizirovannoy θείο που διατύπωσε ο Δρ Edward Gafford Leimane από Ventura, στην Καλιφόρνια.

Οστά Άκρων Βατράχου

Μικροσκοπικά οστά  άκρων αναπτυσσόμενου βατράχου. Η εικόνα μεγεθύνθηκε 20 φορές. Συγγραφέας Δρ Mike Klimovsky του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Boulder.

Καρκινικά Κύτταρα

Δύο ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα, πριν από τέσσερις διαιρέσεις. Η εικόνα μεγεθύνθηκε 100 φορές. Κέρδισε 11 έδρες και τραβήχτηκε από τον Δρ Paul D. Andrews του Πανεπιστημίου του Dundee, στη Σκοτία.

Αυγό Μπουμπουκών

Αυγό μπουμπουκιών malinnitsy του ροζ τριαντάφυλλου. Η εικόνα είναι διευρυμένη  έξι φορές. Φωτογραφία του David Millard του Ώστιν, Τέξας.

Radiolaria

Radiolaria σε μεγέθυνση 250 φορές. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Raymond Sloss στο Northampton,  του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μύκητες

Ο James Nicholson του Ερευνητικού Ινστιτούτου στο Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, έχει κάνει την εικόνα Μύκητες με φυσικό φθορίζουσας πρωτεΐνης γύρω από το στόμα. Το στιγμιότυπο αυξήθηκε κατά 6 φορές.

Ερυθρά Φύκη

Μεγέθυνση 250  φορές, φωτογραφίας ερυθρών φυκών από το Δρ Arlene Vechezak της Anakortesa, Ουάσιγκτον.

Κρύσταλλο Νιφάδας

Φωτογραφία κρυστάλλου νιφάδας,  μεγέθυνση 40 φορές από την Pekka Honkakoski Sonkayarvi, Φινλανδία.

Μύγες

Εικόνα μύγας σε μεγέθυνση 10 φορές. Φωτογραφίας της Laurie Knight, από Tonbridge, Kent της Αγγλίας.

Κύτταρα Ποντικιών

Υποδόρια κύτταρα ποντικών. Στιγμιότυπο αυξημένο κατά 20 φορές από την Rafael Pennesom Λωζάνη, Ελβετίας.

Πόδια Ταραντούλας

Bryozoan σε μεγέθυνση 20 φορές. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Jocelyn Cheng, Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ.

Κομμάτι του Αχάτη

Κομμάτι του αχάτη, του Μεξικού σε μεγέθυνση 4 φορές. Συγγραφέας  Thomas Shearer από Duluth, Μινεσότα.

Κρύσταλλα Οξέως Καλίου

Κρύσταλλα οξέος καλίου. Το στιγμιότυπο αυξήθηκε 40 φορές και έχει σημειωθεί από την  Stefan Eberhard του Πανεπιστημίου της Γεωργίας.

Κοιλιά Μελισσών

Κοιλιά μελισσών με σωματίδια γύρης.Εικόνα σε μεγέθυνση 40 φορές. Συγγραφέας Dr Robert Markus Ινστιτούτο Γενετικής στο Κέντρο Βιολογικής της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών στο Szeged.

Έμβρυο Αστερία

Έμβρυο του αστερία για την τέταρτη φάση του κυττάρου σε μεγέθυνση 60 φορές. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Dr Alvaro Migotto από το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, Βραζιλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.