Μετρό στην Αθήνα

0
3234

Metro Athens

Το μεγαλύτερο μέτωπο έργων Μετρό που έχει ποτέ υλοποιηθεί στην Ελλάδα προχωράει σήμερα με εντατικούς ρυθμούς. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ενώνουν καθημερινά τις προσπάθειές τους για να παραδώσουν τους σύγχρονους Σταθμούς Μετρό σε μια σειρά νέων περιοχών της Αθήνας, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Ηλιούπολη, στον ‘Aλιμο, στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό.

Μία από τις μοναδικές ιδιαιτερότητες του Μετρό της Αθήνας είναι ότι η κατασκευή του αποτέλεσε παράλληλα αφορμή για την υλοποίηση ενός σπουδαίου αρχαιολογικού έργου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή στην πρωτεύουσα, έκτασης 79.000 τ.μ., η οποία έφερε στο φως περισσότερα από 50.000 αρχαιολογικά ευρήματα. Σήμερα, σε έξι κεντρικούς σταθμούς του Μετρό, αρχαία αντικείμενα εκτίθενται για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο πίσω από καλαίσθητες προθήκες προσκαλώντας και προκαλώντας τον κάθε βιαστικό επιβάτη, έλληνα ή ξένο να τα κοιτάξει και να τα περιεργασθεί.

Metro Athens

Metro Athens

Metro Athens

Metro Athens

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας

Μετρό Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.