Η τέχνη για την τέχνη

0
4983

Τέχνη

Τέχνη ονομάζεται, το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται. Η διαδικασία , η οργάνωση , η έμπνευση, με σκοπό την προσπάθεια αποτύπωσης των αισθήσεων αλλά και των συναισθημάτων ,αποτελούν βασικό στοιχείο έκφρασης της Τέχνης.

Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας προϊόν είναι κάτι το μή φυσικό, το οποίο ακολουθεί τους κανόνες του δημιουργού. Κατά συνέπεια όροι με κοινή ρίζα όπως τεχνικό, τεχνίτης, καλλιτέχνης αποδίδονται σε ανθρώπινες δημιουργίες, τρόπους έκφρασης και δραστηριότητες αυθαίρετες με τη ροπή του φυσικού κόσμου. Στον Δυτικό κόσμο η τέχνη περιγράφεται ώς art, από το Λατινικό ars που εν μέρει σημαίνει “διακανονίζω, διευθετώ”. Καλές τέχνες είναι, η Αρχιτεκτονική, η Γλυπτική, η Ζωγραφική, η Ποίηση, η Μουσική, ο Χορός, ο Κινηματογράφος που αποτελεί την έβδομη τέχνη και οι  Οπτικοακουστικές Τέχνες. Επίσης είναι, το Θέατρο, η Όπερα, η Λογοτεχνία, η Χαρακτική, η Φωτογραφία που αποτελεί την όγδοη τέχνη και τα  Κόμικς που αποτελούν την ένατη τέχνη. Τέχνες ακόμη θεωρούνται, η Μαγειρική, η Διακοσμητική, η Αγγειοπλαστική, η Υφαντουργία, η Επιπλοποιία, η αρωματοποιία, η κομμωτική, η ραπτική και πολλά άλλα.

Αγιος Αυξέντιος

Τέχνη

Τέχνη

Τέχνη

Art

Art

Art

Art

Art

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.