Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

1
2568

Αbandoned Places

Στον πλανήτη πολλά  θαυμάσια μέρη εγκαταλείπονται. Οι λόγοι για τους κατοίκους  να εξαφανίζονται ξαφνικά απ τα σπίτια τους, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Από τις φυσικές καταστροφές,  οικονομικούς κλυδωνισμούς, σε ένα  εντελώς ανεξήγητο μυστήριο. Πολλές από τις εγκαταλελειμμένες πόλεις-φαντάσματα, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με την επίσκεψή τους,  προσελκύουν τουρίστες. Μερικές φορές στην εγκαταλειμμένη πόλη διατηρείτε η  αρχιτεκτονική της μορφή, αλλά  φαίνεται ακόμα πιο δυσοίωνο. Παραπάνω βλέπουμε στιγμιότυπο αυτής της συλλογής με τα επιδεικτικά αποδεικτικά στοιχεία.

Αbandoned Places

Εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Pripyat.
Pripyat είναι στην αποκλεισμένη ζώνη του Τσερνομπίλ, ο πληθυσμός της  εκκενώθηκε εντελώς στις 27 Απριλίου του 1986  εξαιτίας ενός ατυχήματος στο Τσερνομπίλ πυρηνικό εργοστάσιο, το οποίο θεωρείται ένα σοβαρό ατύχημα στην ιστορία της πυρηνικής ενέργειας. Λόγω της ραδιενεργού μόλυνσης, πολλοί απομακρύνθηκαν μόνο με τα ρούχα από το σπίτι. Σήμερα η πόλη του Pripyat είναι πλήρως εγκαταλελειμμένοι από τους κατοίκους. Εδώ μπορείτε να βρείτε μόνο το stalkers Τσερνομπίλ, που εισχωρεί στη ζώνη αποκλεισμού στην αναζήτηση των άκρων.

Αbandoned Places

Ερείπια Bhangara στην Ινδία.
Αυτή η πόλη εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της το 1783. Σήμερα, οι αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν τα ερείπια της πόλης των επισκεπτών. Ινδικό αρχαιολογικό έλεγχο, ακόμη  αναρτώνται στην κεντρική πύλη του δισκίου με την επιγραφή: «Η είσοδος των ορίων Bhangara πριν την ανατολή και τη δύση του ηλίου απαγορεύεται αυστηρά. Αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την επιθυμία για την προστασία των επισκεπτών από τους πιθανούς κινδύνους: στους δρόμους της έρημης πόλης  περιφέρονται άγρια ζώα και δεν υπάρχει κάλυψη. Οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι η πόλη λόγω των πολλών αντικειμενικών λόγων για τη σήψη,  όταν το 1783, στις περιοχές εκείνες ξέσπασε σοβαρός λοιμός, οι υπόλοιποι κάτοικοι επέλεξαν να μετακινηθούν σε πιο ευημερούσες περιοχές. Αλλά ο θρύλος λέει ότι η πόλη καταράστηκε από τον Guru Bala Nath. Μόλις ο Bala Nath είπε: «Από τη στιγμή που η σκιά του αγγίζει τα παλάτια μου , η πόλη σου  θα πάψει να υπάρχει!” Αλλά ο υπερήφανος άρχοντας της πόλης δεν τον πρόσεξε και έχτισε ένα τεράστιο παλάτι, του οποίου η σκιά είχε αγγίξει το απαγορευμένο γκουρού των αιτούντων. Και η πόλη ερημώθηκε, όπως προβλεπόταν. Ένας άλλος θρύλος λέει το εξής, ότι στην πόλη ζούσε μια όμορφη πριγκίπισσα, την οποία ερωτεύτηκε ένας  μάγος.  μάγος ήξερε  ότι η πριγκίπισσα δεν θα ήταν ποτέ δικιά του, έτσι  μια φορά στο παζάρι πούλησε ένα μαγικό βούτυρο στην καμαριέρα της , όταν αγόρασε το γλυκό βούτυρο, μόλις θα το άγγιζε η πριγκίπισσα,  υποτίθεται ότι θα ερωτευόταν τον μάγο. Αλλά η πριγκίπισσα μαντέψει τη μαγεία και έσπασε ένα μπουκάλι λάδι πάνω στην πέτρα. Η πέτρα κύλησε προς την Warlock κατοικία και στριμωγμένος ο μάγος πέθανε. Πεθαίνοντας, ο μάγος είχε καταραστεί όλους τους κάτοικους της πόλης, όλοι έπρεπε να πεθάνουν χωρίς την ευκαιρία για να ξαναγεννηθούν. Ένα χρόνο μετά το θάνατο του  μάγου ξέσπασε πόλεμος  και η πριγκήπισσα υπεστεί ανεπανόρθωτη απώλεια, μαζί με τους κατοίκους της πόλης.

Αbandoned Places

Ρυμουλκά Νεκροταφεία, Νέα Υόρκη.
Νεκροταφείο εξοπλισμού, ιδίως τα σκάφη που πάντα τα βλέπουμε μεγαλειώδη και θαυμάσια. Μπροστά μας είναι ένα ρυμουλκό νεκροταφείο του Staten Island. Το νησί είναι πολύ πιο διάσημο μεταξύ των τουριστών υπέροχη θέα, η οποία ανοίγει το Άγαλμα της Ελευθερίας και το πανέμορφο πανόραμα του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Σετ από τα ρυμουλκά που τώρα σκουριάζουν στο νερό μακριά από τα μάτια των τουριστών.

Αbandoned Places

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sykehus Lier, στη Νορβηγία.

Σε ένα νορβηγικό ψυχιατρικό νοσοκομείο Lier Sykehus, το οποία βρίσκεται στη μικρή πόλη της Lier, μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Όσλο, έχει σκοτεινό παρελθόν. Στον εικοστό αιώνα, υπήρξαν πειράματα με το LSD. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε  θεραπείες με ηλεκτροσόκ και λοβοτομές. Όλη αυτή την τρομερή και συχνά ακρωτηριάζουσα πράξη στη Νορβηγία, είχε υποβληθεί με επίσημα στοιχεία, 2500 άτομα, συμπεριλαμβανομένου πολύ μικρών παιδιών (στις ΗΠΑ ένα από τα πιο διάσημα θύματα αυτής της μεθόδου θεραπείας της σχιζοφρένειας και ενώ είχε μια απλή γυναικεία υστερία ήταν η Rosemary Kennedy,  η αδελφή του Προέδρου John F. Kennedy). Σήμερα η λοβοτομή δεν ασκείται. Για άγνωστους λόγους, τέσσερα νοσοκομεία εγκαταλείφθηκαν το 1985, στα  εγκαταλελειμμένα κτίρια αφέθηκαν οι εξοπλισμοί, κρεβάτια, εξοπλισμός για λοβοτομή, ακόμα και τα περιοδικά, τα κρεβάτια και τα προσωπικά αντικείμενα των ασθενών.

Αbandoned Places

San Juan Parangarikutiro, Μεξικό.
Σήμερα το μόνο που απομένει από ένα μικρό χωριό του  San Juan Parangarikutiro είναι μια εκκλησία και το καμπαναριό της. Στέκεται στη μέση του πεδίου μιας στερεοποιημένης μαύρης λάβας. Το χωριό καταστράφηκε από ένα ηφαίστειο Parikutin, το νεότερο ηφαίστειο στο Μεξικό. Το ηφαίστειο γεννήθηκε όχι πολύ καιρό πριν. Η πρώτη έκρηξη του έγινε στις 20 Φεβρουαρίου του 1943 Vulcan μόλις μια εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 150 μ. από το λάκκο στη θέση ενός εκ των τοπικών αγροτών, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος υγειονομικής ταφής. Ένα χρόνο αργότερα, το ύψος του είναι 336 m. Οι ροές λάβας χύνονται τον Ιούλιο του 1944, το ηφαίστειο συνέχισε να εκράγετε έως το 1952 και στη συνέχεια η έκρηξη σταμάτησε. 4000 κάτοικοι του χωριού San Juan Parangarikutiro έχασαν τα σπίτια τους, αλλά η εκκλησία σχεδόν δεν επηρεάστηκε.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Υποθαλάσσιοι οικισμοί Catskill, Νέα Υόρκη.
Τεχνητά πλημμύρισαν κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, όπως ο αυξανόμενος πληθυσμός της Νέας Υόρκης ήταν στην ανάγκη παροχής νερού. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι δεκάδων χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και να γίνει η επανεγκατάσταση τους σε άλλα μέρη, αλλά φάνηκε μεγάλη αγάπη και  ελευθερία για τους τουρίστες  να φωτογραφίσουν όμορφες εικόνες της φύσης. Τα τοπικά νεκροταφεία μεταφέρθηκαν δεν περιλαμβάνονται στη ζώνη των πλημμυρών. Μέχρι σήμερα,  μπορεί να δει κανείς κάτω από το νερό να διατηρούνται ακόμη κτίρια.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Μονή Skellig Michael, στην Ιρλανδία.
Το αρχαίο μοναστήρι του Skellig Michael βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο μέρος, σε ένα  βραχώδες νησί των Skellig Michael. Το όνομα μπορεί να μεταφραστεί ως “Rock του Αρχάγγελου Μιχαήλ.” Οι συνθήκες ζωής στο Μοναστήρι ήταν κάτι παραπάνω από σπαρτιάτικές. Οι μοναχοί ζούσαν τη διάρκεια του έτους σε πολύ μικρές καλύβες από πέτρα, όμοια με κνίδωση. Στην αρχαιότητα, το μοναστήρι είχε πολλές ευκαιρίες για να αποκρούει τις επιθέσεις των Βίκινγκς. Στον 12 αιώνα, οι μοναχοί εγκατέλειψαν το νησί και κινήθηκαν προς το Αυγουστινιανό μοναστήρι στην Ballinskelligs. Σήμερα, τα ερείπια του μοναστηριού έχουν την ιδιότητα της παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO,
0839 Εγκαταλελειμμένοι Χώροι.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Σιδηροδρομικός σταθμός Skunk στην Καλιφόρνια.
Το όνομά του τρένου Skunk Treynz (δηλαδή μεφίτιδες τρένο) οφείλονται σε μια κακή μυρωδιά. Θα λειτουργεί με βενζίνη και γι ‘αυτούς είπε κοροϊδευτικά: “. Για να μπορέσετε να δείτε το τρένο, θα αισθανθείτε την οσμή” Το ίδιο όνομα και είναι μια γραμμή που συνδέει το υποκατάστημα Fort Bragg και Willits. Σε αυτούς τους χώρους,  ήταν ενεργό ξυλεία συγκομιδή. Όμως, μετά την απαγόρευση της υλοτομίας τα εργοστάσια lesozagotovochnye μαόνι  εγκαταλείφθηκαν. Κοντά στο Φορτ Μπραγκ σε τροχιά εξακολουθεί να βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο τρένο № 681.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Εγκαταλελειμμένο πάρκο ψυχαγωγίας Takakanonuma  στην Ιαπωνία.
Αυτό το πάρκο βρίσκεται, περίπου 250 χλμ. από το Τόκιο. Άρχισε να λειτουργεί το 1973 και έκλεισε,  δεν εργάστηκε ούτε για δύο χρόνια. Είπαν ότι αυτό οφειλόταν σε πολλούς θανάτους. Στη συνέχεια, το πάρκο ξανάνοιξε το 1986, αλλά το 1999 ήταν και πάλι κλειστό. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός από τα πάρκα αναψυχής στο Τόκιο ανασύρει μεγάλο μέρος των επισκεπτών, ώστε αυτό το πάρκο είναι ασύμφορο. Σήμερα, το σκουριασμένο, με κατάφυτη τη χλόη και θάμνους, λούνα παρκ είναι ένα πολύ τρομακτικό θέαμα.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Ξενοδοχείο Hundsek, Black Forest.
Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Hundsek σε Baden Yurtemberg κοντά στη κοινότητα Byulertal στη Γερμανία. Πίσω το 1957, το ξενοδοχείο σταμάτησε τη λήψη των επισκεπτών και χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας  ανθρακωρύχων. Στη συνέχεια το 1982 μετατράπηκε σε έναν ξενώνα για τους φοιτητές και το 2001 έκλεισε τελικά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια απομονωμένη και πολύ δύσκολα εδάφη, γι ‘αυτό είναι τέλεια διατηρημένο, ακόμη και πολλές εσωτερικές πόρτες φαίνονται σχεδόν σαν καινούργιες.

Εγκαταλελειμμένοι Χώροι

Lehigh Akrz, Florida.
Απομονωμένη περιοχή στη Φλόριντα. Σύμφωνα με την απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2006 σε αυτήν την περιοχή των 250 τ. χλμ. ζούσαν 67.767 κάτοικοι. Στο Lehigh Akrz  έχουν χτιστεί ακριβά σπίτια για τους εύπορους ανθρώπους. Κατά την περίοδο από το 2003 έως το 2007 υπήρξε μια έκρηξη κτιρίου. Χτίστηκαν πάνω από 7500 σπίτια, που είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα 50 χρόνια του οικισμού. Αλλά, ως αποτέλεσμα της κρίσης, η πόλη είναι πλέον σχεδόν άδεια και ολόκληρο το μπλοκ των ακριβών σπιτιών, είναι κατάφυτα με γκαζόν και κατοικείται από  άγρια ζώα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.