Άγαλμα του Χριστού στην Πολωνία

1
3758

Άγαλμα Χριστού Πολωνία

Τα αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου αγάλματος του Ιησού στον κόσμο πραγματοποιήθηκαν χθες στην πολωνική πόλη Swiebodzin. Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, 5 χρόνων,  με ιδιωτικές δωρεές και σχεδιάσμό από τον ιερέα Σιλβέστερ Ζαβάντζκι, το Άγαλμα είναι έτοιμο. Το Άγαλμα του Swiebodzin, στη δυτική Πολωνία, έχει ύψος 33 μέτρα όσα και τα χρόνια του Χριστού και ανταγωνίζεται  σε μέγεθος το περίφημο άγαλμα έμβλημα του Ρίο της Βραζιλίας, το οποίο φτάνει τα 30 μέτρα.

Το Άγαλμα του Χριστού, τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός λόφου ύψους 17 μέτρων, δεν έλειψαν όμως τα προβλήματα κατά την κατασκευή αφού δεν υπήρχε γερανός αρκετά δυνατός να σηκώσει τους ώμους και τα χέρια που μόνο αυτά ζυγίζουν 30 τόννους κάτι που έκανε έναν μητροπολίτη να σταματήσει το έργο πρόσκαιρα. Βεβαίως, υπήρξαν και αντιδράσεις για αυτό το έργο, καθώς το κόστος κατασκευής ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ και υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται πως με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να ανεγείρουν σχολείο ή νοσοκομείο. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, κρατώντας σημαίες της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εκτιμούν ότι οι συγκεντρωθέντες ξεπέρασαν τις 20.000.
Η τοποθέτηση του αγάλματος είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις με τους υπέρμαχους να δηλώνουν ότι θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες στη μικρή πόλη και τους πολέμιους να τονίζουν ότι το άγαλμα είναι κιτς και αποτελεί ντροπή για την πόλη.

Άγαλμα Χριστού Πολωνία

Άγαλμα Χριστού Πολωνία

Άγαλμα Χριστού Πολωνία

Άγαλμα Χριστού Πολωνία

Statue of Christ Poland

Statue of Christ Poland

Statue of Christ Poland

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.