Μια διάσημη γαλλική σοκολατοποιία, είχε την ιδέα να δημιουργήσει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από σοκολάτα. Το δέντρο κατασκευάζεται στο εργαστήριό του Patrick Roger, λίγο έξω από το Παρίσι. Το Patrick Roger είναι ένα από πιο διάσημα σοκολατερί της Γαλλίας. Ονομάστηκε «Meilleur Ouvrier de France Chocolatier», δηλαδή καλύτερος Γάλλος τεχνίτης σοκολάτας το 2000, ένα βραβείο για τους επαγγελματίες που συνδυάζουν τέχνη και μεράκι και αποδεικνύουν, ότι είναι άξιοι εκπρόσωποι της γαλλικής γαστρονομίας. Το εργαστηρίου του Roger Patrick, διαθέτει επίσης ένα ευρύ φάσμα άλλων γλυπτών σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένου των μικρών Άγιο-Βασίληδων, ταράνδους και άλλες φιγούρες. Εκεί, η ομάδα του γνωστού ζαχαροπλάστη, χρειάστηκε έναν ολόκληρο μήνα για να δημιουργήσει το ύψους 10 μέτρων δέντρο και υπολογίζεται μάλιστα ότι για το γλυκό “φύλλωμα» του, ο Patrick Roger, έχει ήδη χρησιμοποιήσει τέσσερις τόνους σοκολάτας. Για το δέντρο αυτό, χρησιμοποιήθηκε ένα είδος κοιλότητας μέσα για να κάνουν τη σοκολάτα αρκετά στιβαρή, επειδή υπάρχει πολύ ισχυρή κάθετη πίεση. Το πιο γλυκό δέντρο του κόσμου, δεν φτιάχτηκε όμως για να διατηρηθεί ως αξιοθέατο, αλλά για να καταναλωθεί. Συγκεκριμένα, θα βγει σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα και θεραπεία των νευρομυϊκών παθήσεων, που θα καλυφθεί από τη γαλλική τηλεόραση στις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Καθένας από τους συμμετέχοντες, που θα τηλεφωνεί για δωρεά, θα παίρνει και ένα κομματάκι από το λαχταριστό αυτό χριστουγεννιάτικο δέντρο.