Χρυσός Ήλιος στο Dubai

0
2992

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Στο Ντουμπάι θα βρείτε το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, το μεγαλύτερο τεχνητό νησί και μερικά από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου – και μαζί με αυτά τον παραδοσιακό Αραβικό πολιτισμό και ιστορία πολλών χιλιετιών. Ακόμη το Ντουμπάι προσφέρει πολλούς τρόπους για να περάσει κανείς καλά όταν πέφτει ο ήλιος, από τα μεγαλύτερα και πιο καινούρια club μέχρι τα ζεστά lounge, τα bar και τις καφετέριες. Στο Ντουμπάι τα υπαίθρια και τα παραλιακά bar είναι επίσης δημοφιλή, κάποια μάλιστα από τα πιο γνωστά club βρίσκονται μέσα στα καλύτερα ξενοδοχεία.

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

 

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια από τα αξιοθέατα του Ντουμπάι:

Παρατηρητήριο At The Top, Burj Khalifa

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Κανένα κτίριο της σύγχρονης ιστορίας δεν έχει κεντρίσει τόσο πολύ την περιέργεια και το ενδιαφέρον όπως το Burj Khalifa. Μια επίσκεψη στο At The Top, Burj Khalifa θα σας λύσει όλες τις απορίες. Από την προνομιακή θέση στον 124ο όροφο του υψηλότερου κτιρίου παγκοσμίως, θα ζήσετε από κοντά αυτό το σύγχρονο αρχιτεκτονικό και μηχανικό θαύμα και θα μάθετε επιτέλους πώς νιώθει κανείς όταν βλέπει τον κόσμο από τόσο ψηλά.

Deira Gold Souk

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Διάσημο σ’ ολόκληρο τον κόσμο από τη δεκαετία του 1940 όταν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες από την Ινδία και το Ιράν έφερναν τα προϊόντα τους σ’ αυτή την περιοχή. Με μια τεράστια επιλογή από καταστήματα, η απίστευτη ποικιλία των προϊόντων αλλά και οι εξαιρετικές τιμές τους, καθιστούν το Dubai Gold Market τον απόλυτο παράδεισο για τους λάτρεις του χρυσού.

Bastakiya

Χρυσός Ήλιος στο Dubai

Η Bastakiya είναι ένας από τους παλαιότερους αρχαιολογικούς τόπους του Ντουμπάι και η τελευταία περιοχή με παραδοσιακά μπαντγκίρ (πύργους ανέμου) της αραβικής πλευράς του Περσικού Κόλπου. Το όνομα Bastakiya προέρχεται από την ιρανική πόλη Bastak, τόπο καταγωγής πολλών από τους πρώτους έμπορους που μετανάστευσαν στο Ντουμπάι στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τα σουκ

Χρυσός Ήλιος στο Dubai
Οι αγορές (σουκ) του Ντουμπάι είναι διάσημες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από όλα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την αγορά (σουκ) χρυσού και την αρχαία σκεπαστή αγορά, αλλά και την αγορά με τα ηλεκτρονικά είδη, την ψαραγορά, την κρεαταγορά, τη λαχαναγορά, καθώς και την αγορά με τα αρώματα και τα μπαχαρικά. Όλες οι αγορές βρίσκονται στην Ντέιρα, μία περιοχή του Ντουμπάι που σφύζει από ζωή. Τα σουκ δεν είναι πια λαβύρινθοι όπως παλιά αλλά εξακολουθούν να αποτελούν φιλόξενους χώρους για εμπόριο και καλοπροαίρετο παζάρι.

Τέμενος Jumeirah

Golden sun in Dubai Τέμενος Jumeirah
Το πανέμορφο τέμενος Jumeirah στο Ντουμπάι είναι από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα, ιδίως όταν ξεπροβάλλει φωτισμένο στον βραδινό ουρανό. Χτισμένο κατά τη μεσαιωνική παράδοση Fatimid, το τέμενος Jumeirah έχει χωρητικότητα 1.200 ανθρώπων.Παρά τη λάμψη και την αίγλη του Ντουμπάι, ο μουσουλμανικός πληθυσμός του διακατέχεται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από ένα βαθύ αίσθημα ταπεινοφροσύνης, που είναι ιδιαίτερα έκδηλο σε μια επίσκεψη στο τέμενος Jumeirah. Είναι ένας από τους λίγους τόπους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το Ισλάμ και να δουν το πραγματικό πρόσωπο της χώρας. Πρόκειται για το μοναδικό τέμενος στο Ντουμπάι το οποίο επιτρέπεται να επισκεφθούν μη Μουσουλμάνοι.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τέμενος

  Το Τέμενος, <τέμνω,τέμενος είναι οριοθετημένος (τεχνητά ή όχι) χώρος μέσα στο οποίο λατρευόταν μια θεότητα ή συνηθέστερα ένας ήρωας στην αρχαία Ελλάδα.
  Ήταν συνήθως αλσύλλια που περιέκλειαν βωμούς ή και άλλες πρόχειρες, τυχαία τοποθετημένες κατασκευές για την τέλεση ιεροπραξιών.
  Αποτελούν ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της αρχαίας θρησκείας, ιδίως στις απαρχές της, καθώς και μέσα από την οριοθέτηση και καθιέρωση του χώρου προήλθαν τα ιερά.
  Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες, γεγονός που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έννοιας.
  Δυο από τα πιο γνωστά τεμένη ήταν αυτά του Πέλοπα στην Ολυμπία (Πελόπιον) και του Οφέλτη στη Νεμέα.
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CE%BC%CE%B5%
  CE%BD%CE%BF%CF%82

  Ο όρος δεν έχει αντίστοιχό του στις λατινογενείς γλώσσες,…
  άρα είναι αδόκιμος όρος αυτός πού χρησιμοποιείτε.
  ΕΠΟΜΈΝΩΣ δέν λέγεται ΤΕΜΕΝΟΣ.
  Άς τό πούν τζαμί, ΝΑΟ η οτιδήποτε άλλο.

  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

  stavretta

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ