Βίζα για Κίνα

3
6479
Kina

Η  Κίνα είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.338.612.968 κατοίκους. Η έκτασή της είναι 9.596.961 χλμ². Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο. Γεωγραφικά είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά την Ρωσία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνορεύει με 14 κράτη: το Βιετνάμ, το Λάος, τη Βιρμανία, την Ινδία, το Μπουτάν, το Νεπάλ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, τη Κιργισία, το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Μογγολία και την Βόρεια Κορέα. Από την ίδρυση της που ήταν το 1949, κυβερνάται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Για να ταξιδέψετε στην Κίνα πρέπει απαραίτητα να έχετε βίζα, την οποία  είναι εύκολο να πάρετε από την Κινέζικη πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία βρίσκετε στην διεύθυνση Κρίνων 2α στο Ψυχικό, τηλ. 210 6771212.  Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την ημερομηνία που θα λήξη η βίζα.  Θα χρειαστείτε 20€ για βίζα 30 ημερών και 3 εργάσιμες μέρες. Αν είστε πιο βιαστικοί, θα χρειαστείτε 40 € για να είναι έτοιμο την επόμενη εργάσιμη μέρα. Στη σχετική αίτηση που θα συμπληρώσετε, μεταξύ άλλων θα δηλώσετε την ημερομηνία εισόδου στη χώρα και το είδος της βίζας. Δηλαδή θα συμπληρώσετε «L» που σημαίνει τουριστική, » F» που σημαίνει επιχειρηματική, «D» μόνιμου κάτοικου, «G» διερχόμενου, «X»  φοιτητική μακράς διάρκειας και » Z» που σημαίνει εργαζόμενου. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα, στην πρεσβεία, κανείς δεν μιλάει ελληνικά και στα αγγλικά μπορείτε να συνεννοηθείτε μόνο στοιχειωδώς. Επίσης να έχετε υπόψη σας ότι αν και το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου ανήκουν πλέον στην Κίνα, αν τα επισκεφτείτε είναι σαν να εγκαταλείπετε το έδαφος της Κίνας, το διαβατήριό σας θα πάρει σφραγίδα εξόδου και θα χρειαστείτε βίζα πολλαπλής εισόδου για να ξαναμπείτε στην Κίνα. Οι διατάξεις για το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο μπορεί να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμη εάν πρόκειται για γκρουπ που αποτελείται από 9 ή περισσότερα άτομα, μπορεί να χορηγηθεί ομαδική τουριστική βίζα.  Οι ξένοι που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τις ειδικές οικονομικές ζώνες Σεντζέν (Shenzhen), Τζουχάι (Ζhuhai) και Σιαμέν (Χiamen) πρέπει να ζητήσουν από την πρεσβεία ή το προξενείο «βίζα για τις ειδικές οικονομικές ζώνες». Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν στην επαρχία Χαϊνάν (Ηainan) λιγότερο από 15 μέρες μπορούν να ζητήσουν βίζα εισόδου στον λιμένα Χαϊκόου (Ηaikou) ή Σαγιά (Sanya). Οι ξένοι από το Χονγκ Κονγκ που πρόκειται να επισκεφθούν την ειδική οικονομική ζώνη της Σεντζέν με γκρουπ και η παραμονή τους προβλέπεται συντομότερη των 72 ωρών δεν χρειάζονται βίζα εισόδου και τέλος όσοι διαθέτουν τουριστική βίζα πρέπει να εισέλθουν στην χώρα από σημείο ελέγχου συνόρων.

Kina

Kina from West

Kina

Κίνα

Statheri Kalypsi Kina

Kινέζικο Προξενείο

Shanghai China

Κινέζικη Βίζα

House in Saijo

Susukino Sapporo Snowfestival

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. we plannig to go to china and we neet the viza, can you please give me a site in order to aplay for visa, or i havet to came to the embassy, then you

  2. Ηθελα να μάθω, εάν ταξιδεψω πρώτα στο Χονγκ Κονγκ ή στο Μακαο, μπορω απο εκει να εκδώσουν βιζα, για να μπω στην Κίνα.; Πχ να πάρω το αεροπλάνο για Γκουαντζού;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ